Ski Carrier | Oskari Joukas

Maastohiihtovälineiden ja -varusteiden kantolaite, yhdelle suksi- ja sauvaparille. 

Ski Carrier on kantolaite maastohiihtovälineille ja -varusteille. Ski Carrierissa ideana on se, että kaikki tärkeimmät varusteet, joita tarvitaan maastohiihdon harrastamiseen, voidaan kantaa yhdellä kantolaitteella. Kantolaitteen suunnittelussa ensisijainen käyttäjäryhmä on aktiiviset hiihdon harrastajat, joiden hiihtokertoihin sisältyy pitkiä matkoja varusteiden kantamista. 

Sukset ja sauvat kiinnitetään kantolaitteen etupuolelle, niiden ylivedettävien neopreenisiivekkeiden avulla. Loput varusteet on suunniteltu kannettavaksi kantolaitteen laukkumaisen osan sisällä. Kantohihnalle kantolaitteesta löytyy yhteensä kuusi eri kiinnityspistettä, joita käyttämällä kantotapaa voidaan muuttaa käyttäjän haluamalla tavalla.  

Tarkastele tuotetta oikeassa ympäristössä!

  1. Mene puhelimellasi osoitteeseen: beta.zappar.app.
  2. Skannaa oheinen QR-koodi puhelimellasi.

Oskari Joukas

Terve. Valmistuin viime keväänä LAB ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin teollisen muotoilun linjalta. Koska koronan vaikutuksesta työllistyminen vastavalmistuneille on ollut haastavaa, niin on ollut hyvä, että on kuitenkin pystynyt jatkamaan muotoiluun liittyvää työtä Midwayn kautta. Tässä projektissa olen jatkanut opinnäytetyönä suunnittelemani maastohiihtovälineiden ja -varusteiden kantolaiteen kehittämistä. 

Minulla on ikääni nähden pitkä tausta maastohiihdosta ja ampumahiihdosta, joissa olen molemmissa kilpaillut SM-tasolla aina opiskelujeni aloittamiseen saakka. Ja vaikka suurin tavoitteellisuus omasta treenamisesta onkin jo jäänyt, kuluu edelleen iso osa vapaa-ajastani harrastaessa kaikenlaista kestävyysurheilua ja edelleen silloin tällöin tulee laitettua numerolappua rintaan ja haastettua itseään.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaakin urheilutaustani ja muotoilun yhdistäminen ja tämä projekti on mielestäni hyvä näyte siitä.  

@oskarijoukas
oskarijoukas@gmail.com

Kuvat

Roope Hartikainen @maanmato
Claudia Hirvonen @claudia.hirvonen

suunnittelija Oskari Joukas