Kiikku | Nellia Honkanen

Kokoontaitettava keinutuoli

Kiikun työstö on lähtenyt liikkeelle keväällä 2020 kurssilta, jolla oli tehtävänä suunnitella tuoli. Päädyin suunnittelemaan istuimen Aalto-yliopiston suunnittelemalle ja toteuttamalle Luukku-talolle, jonka äitini oli hiljattain ostanut. Terassia suunnitellessa hän heitti ajatuksen, että jospa suunnittelisin siihen tuolit, joissa paistatella päivää.

Kriteerejä tässä ulkokäyttöön tulevassa istuimessa oli lähinnä yksi: sen piti olla kokoontaitettava, jotta sen saisi esimerkiksi talveksi pois pienempään tilaan. Suunnitteluprosessin myötä aloin miettimään, että mitä jos tuoli olisikin keinutuoli. Esitellessäni ideaani puhuin aina kiikuista, enkä esimerkiksi jalaksista, joten siitä projekti sai kutsumanimensä, ja Midwayn kautta Kiikun kehittäminen on edennyt protoilujen kautta ihan uudenlaiseksi ja ennennäkemättömäksi kokonaisuudeksi.

Nellia Honkkanen

Olen Nellia Honkanen 23-vuotias sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun kolmannen vuosikurssin opiskelija. Minua on pienestä pitäen viety mukana erilaisissa design-tapahtumissa, ja ensin huvipuistot houkuttelivat kyllä enemmän, mutta nyt voisin sanoa, että mielenkiintoisen muotoilun keskellä tunnen olevani kuin kotonani. Sisustus, muodot ja muotoilu on siis aina ollut osana elämääni, ja tarkoitus on tehdä siitä myös tulevaisuuteni.

Aluksi olin lähtökohtaisesti keskittynyt sisustusarkkitehtuurin puoleen, mutta nyt olen hieman hurahtanut kalustemuotoiluun. Minusta on mukavaa koittaa keksiä ratkaisuja erilaisiin ongelmiin ja puutteisiin, mitä arjessa tulee vastaan. Muotoilussani pyrin keskittymään kestävyyteen ja ergonomiaan, tietenkin kauneudesta mahdollisimman vähän tinkimättä. Haluan luoda jotakin uutta, mitä tämä maailma edelleen tarvitsee. 

@nellliaa
nellia.honkanen@student.lab.fi

Kuvat

Roope Hartikainen @maanmato
Claudia Hirvonen @claudia.hirvonen

suunnittelija Nellia Honkanen