Hiragana | Pilvi Martikainen

Hiragana on naulakon ja valaisimen yhdistelmä

Se on suunniteltu erityisesti asunnon eteiseen ja ulkovaatteiden säilytykseen. Teräsputken sisään upotettu LED-valo auttaa käyttäjää löytämään nopeasti haluamansa vaatteet naulakosta.

Tyylikkään ja veistoksellisen muotonsa ansiosta Hiragana soveltuu myös julkiseen tilaan ja naulakoita voidaan ryhmitellä näyttäviksi kokonaisuuksiksi. Muoto on saanut inspiraationsa japanilaisesta hiragana-kirjoituksesta, etenkin か (ka)-tavumerkistä. Hiragana-kirjoituksessa pidän tavumerkkien eleganteista ja sulavista linjoista.

Stopparina toimiva teräskuula estää henkareita putoamasta. Naulakon jalusta on 10 mm paksua teräslevyä, joten se pitää naulakon tukevasti paikallaan. Jalusta kiinnittyy runkoon kuusiokoloruuvien avulla, joten se on helppo koota. Tämän rakenteen ansiosta naulakon saa myös pakattua litteään pakkaukseen. 

Mitat
Korkeus: 1910 mm
Leveys: 506 mm

Materiaali: jauhemaalattu kalusteputki ø 19 mm 

Pilvi Martikainen

Olen 36-vuotias sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelija. Edelliseltä ammatiltani olen vaatetusalan artenomi, ja haaveammattini on sisustusarkkitehti. Luonto on minulle loputon inspiraation lähde. Arvostan kestäviä, ajattomia sekä luonnonläheisiä materiaaleja ja orgaanisia muotoja.

Minua kiehtoo myös japanilainen estetiikka ja ajattelutapa, ja opiskelen japanin kieltä. Tavoitteenani olisikin päästä Kiotoon suorittamaan vaihto-opintoja. Suunnittelijana ajattelen käyttäjälähtöisesti ja ekologiset arvot ovat minulle tärkeitä. 

Minua kiinnostaa erityisesti julkisten tilojen suunnittelu, sillä haluaisin tuottaa iloa ja elämyksiä, joista mahdollisimman monet pääsisivät nauttimaan.

pilvim@gmail.com

Kuvat

Roope Hartikainen @maanmato
Claudia Hirvonen @claudia.hirvonen

suunnittelija Pilvi Martikainen