Gapper | Niko Rantanen, Satu Salonen, Daniel Rasmussen

Turvavälihälytin

Koronavirustilanne edelleen kiihtyy Suomessa ja kouluympäristöt ovat todettu suureksi tartuntojen lähteiksi, jonka takia turvavälit ovat tällä hetkellä erittäin tärkeitä. Turvavälien ylläpitäminen kouluympäristössä joskus unohtuu tai alittuu ihmisten huomioimatta. Tämän ongelman ehkäisyyn auttaa Gapper, joka antaa hälytysmerkin käyttäjälle, jos turvaväli toiseen käyttäjään on liian lyhyt. Gapper soveltuu mainiosti myös muihin työympäristöihin, kuten esimerkiksi varastotyöntekijöille, tehdastyöntekijöille, toimistoihin, marketteihin.

Gapper on kompakti ja kannettava. Sen voi esimerkiksi liittää avaimenperään, kiinnittää vaatteisiin tai laukkuun/reppuun. Laite käyttää UHF RFID tekniikkaa, joka on energia tehokasta ja halpaa. Gapperin kotelo on tehty ekologisesta ja naturaalisesta filamentista, jotta laitteen kuori on ympäristöystävällinen. 

Olemme teollisen muotoilun ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Hyvällä asenteella ja rennolla tekemisellä olemme saaneet tiimin toimimaan sujuvasti.

suunnittelija Niko Rantanen

Niko Rantanen

Olen innovatiivinen ja hyvällä mielikuvituksella varustettu tyyppi. Aikaisemmalta koulutukseltani olen kirvesmies.

suunnittelija Satu Salonen

Satu Salonen

Olen aina rakastanut luovuutta ja ideoimista. Useamman vuoden työskentelin kuitenkin lähihoitajana, jonka jälkeen lähdin Yhdysvaltoihin au pairiksi. Nyt koen viimein löytäneeni oikealle alalle, kun pääsin opiskelemaan teollista muotoilua.

suunnittelija Daniel Rasmussen

Daniel Rasmussen

Olen teollisen muotoilun opiskelija. Luovuus ja piirtäminen ovat intohimoni. Teollinen muotoilu on aina ollut pyrkimys, ja kun pääsin teollisen muotoilun alan koulutukseen, se oli kuin unelman toteutus.

Kuvat

Roope Hartikainen @maanmato
Claudia Hirvonen @claudia.hirvonen